Cette page est disponible dans plusieurs langues
Select Language

iShares luidt gong voor lancering ETF

Back

iShares, het ETF-platform van BlackRock (ticker symbol: BLK), luidt de gong voor de listing van haar iShares Euro Stoxx 50 ex-Financials UCITS ETF (EXFN) die genoteerd wordt aan de Amsterdamse markt van Euronext. Dit fonds is de eerste ETF (Exchange Traded Fund) op het Europese continent dat gebruik maakt van een internationale effectenstructuur, waarbij transacties exclusief worden afgewikkeld bij Euroclear Bank - de in Brussel gevestigde internationale centrale effectenbewaarder (ICSD). Head of iShares The Netherlands, Gert-Jan Verhagen, luidt de gong.

Het nieuw genoteerde iShares EURO STOXX 50 ex-Financials UCITS ETF is een fonds met fysieke replicatie dat belegt in blue chip-effecten uit 12 Eurozone-landen, met uitsluiting van ondernemingen uit de financiële sector, en biedt beleggers hiermee een potentieel minder volatiele exposure naar aandelen uit de eurozone. Het fonds heeft een Total Expense Ratio van 20 basispunten.

De nieuwe ETF-notering komt na een succesvol jaar van nieuwe noteringen aan de ETF-markt van Euronext in 2013. Euronext meldde een toename van de nieuwe ETF-noteringen met 76% in vergelijking met 2012, met in totaal 51 noteringen aan haar Europese markt, zodat zij thans een totaal van 564 ETF’s genoteerd heeft. In Amsterdam bedroeg de toename van nieuwe ETF’s 223% in vergelijking met 2012, waarmee het totaal nu staat op 127 ETF’s.

Meer informatie vindt u op: www.blackrock.nl

Download foto